lauantai 15. marraskuuta 2014

Jewel*

Heiii, vihdoinkin sain aikaseks postata mun ratsusta täällä, Jewelistä. Jewel on 18 vuotias puoliverinen tamma. Ruunikko, kolmella pienellä sukalla ja valkoisella läsillä. Karsinassa hän on erittäin utelias ja huomionkipeä. Huonoja tapoja ei ole, muuten kuin jos ruoassa kestää liian kauan jalka saattaa nousta. Yleisestikkin nää kaikki hevoset maastakäsin on tosi kilttejä ja muutenkaan ei säpsyile.

Ratsastaessa Jewel liikkuu ihan hyvin ite omalla moottorilla, mutta pitää olla vahva jalka jotta takajalat muistaa tulla mukana ja liikkuminen tapahtuu koko korpan läpi. Sillä on mukavat askellajit ja laukassa löytyy säätövaraa. Mutta nyt päästäänkin siihen hyppäämiseen. Kun Jewel tuli koululle lahjoituksena, niin se oli todella paha stoppari ja sen kanssa ollaan tehty tosi hyvää työtä eikä se enään samalla tavalla stoppaille. Sillä on kiva hyppy ja kapasiteettia riittää mun tarpeisiin. Jepu mielummin hyppää läheltä kun kaukaa varsinkin aluks ja tää on vähän ongelma mulle kun Suomessa jos tuon lähelle kaikki stoppaa mutta täällä taas kaikki hepat voi hyppää tosi läheltä jos tarttee. Ja jalkaa tarttee niin että ku tänne tulin nii lihakset kasvo nopeesti ja paljon :D. Ja koska hän on tamma niin tammapäivinä kaikki hypyt voi mennä päin honkia vaikka teksin oikein ja sitten on vaa ärsyttävää ku stopit on Jewelin vikoja mutta hyvänä päivänä kun saan flown päälle kaikki menee tosi kivasti! Tosin oon jo tippunu kaks kertaa, kerran ravissa(!!) kun tultiin 30cm ristikolle ja kerran jumppiksella mutta onneks ei käyny mitään vakavampaa. Ja tähän loppuun on vielä pakko laittaa kommentti musta (joka urheilukauden päätteeks valmentajat kirjottaa palautteen) joka piristi päivää:

”I can't imagine anything more difficult than coming to a new country and trying to catch up to a group of riders that have been together for at least 2 years. Johanna had predominantly done
jumpers, so we had a lot of work to do with her upper body, but she came with a very strong lower leg, so the transition from jumpers to equitation style has been relatively easy. Johanna was given a horse that has a history of stopping at the jump if the distance is not right on. Johanna has a great eye and instinct, and always knows when it was her mistake or the horse's. Johanna has not only gotten her horse to the point where she rarely stops, but she has gotten the horse to be solid enough so that she does not stop with others. Over Long Fall Weekend Johanna and another rider basically took care of the entire barn, proving what an incredible addition to the program she is.”


Mutta ei siinä vielä kaikki, nyt pieni videokooste klipeistä mitä mulla on puhelinlaadulla, pahoittelen. Avaan kuitenkin noita paria videota, ratavideo ulkoa oli Forest Edge Farmin schooling showsta, joka siis perjaatteessa on harjotus/seurakisat. Sain joka luokasta ruusukkeen Jewelin kanssa, ja menin 75cm-85cm luokkia. Vaikka meidän meno ei ihan hunter-meininkiä ole (avaan hunter/jumper/equitation juttuja lisää myöhemmin) niin ponsunen oli super ja oli hyvä flow kaikissa radoissa ja puhtaat siis tuli ja tyylipalkinnot. Toka rata on sitten omasta schooling showsta viime viikonlopulta joka ei mennytkään niinkuin piti. Jewel on siis hypänny noi ihan joka ikisen esteen tossa maneesissa edellisellä viikolla ja samana päivänä mutta silti päätti sitten stoppia kun paikka oli vähän kaukana ja kakkahätä iski..., muuten rata oli fine ja toteutin kaikki ratkasut mitä piti.

2 kommenttia:

  1. Saisinko sähköpostiosoitteesi. Teemm juttua vaihto-opiskelijoista, jotka samalla hevostelevat!

    VastaaPoista