perjantai 17. lokakuuta 2014

Yleistä 2kk rajapyykki lätinää

Haha, näin aluks halun vaa sanoa että ku joskus kun tulin tänne valittelin että tääl on paljon aasialaisia ja odotan jenkkejä niin mun parhaimmista kavereista on vaa yks jenkki ja mukana kaks aasialaista, niin vaan asiat muuttuu.
yks päivä sato jäätä pikkusen
 Nyt kun reilu kaks kuukautta täällä jo oltu niin aattelin että voisin kirjoitella vähän yleisiä fiiliksiä. Kokonaisuudessa kaikki on menny hyvin! Tosin muutama viikko sitten oli sellanen isoin romahdus, johtuen varmaan kun kaikki uutuuden viehätys on lähteny pois ja oli flunssaa ja väsymystä jne. Missään vaiheessa ei oo ollu mitään pitkäkestosta pakko päästä Suomeen/pois fiilistä ja kun muistaa että tyhmä olotila menee jossain vaiheessa pois niin ollaan selvitty. Tällä hetkellä oikeastaan rakastan kaikkea täällä, urheilua, fasiliteetteja, ruokaa, aktiviteettejä ja ihmisiä paitsi koulu ei nappaa. Avaan vielä tästä koulusysteemistä ja mun aineista jne omassa postauksessa lisää, mutta muutamalla sanalla joka hemmetin juttu arvioidaan ja ihan törkeesti läksyä. Ja college prep school/boarding school ja public high school on ku yö ja päivä, näin kärjistetysti.

Kampuseläminen on erilaista, ja kiva että aina pääsee vahtaa vaatetta/hakee tarvikkeita nopeesti jos tarttee, mutta ei oo kyllä hirmustesti omaa tilaa ja aikaa ittelle ja kokoajan pitää olla ilmottamassa ittestään että hengissä ollaan. Ei oo kyllä mitenkään ylimäärästä vapaa-aikaa täällä ja arkirutiini on tosi samanlainen, herätys - koulua - rida - läksyt - nukkumaan.

Oon kyllä ilonen että lähdin enkä oo katunu päätöstä missään vaiheessa! Huomaa kyllä nytkin että enkku on kehittyny jo selvästi, vaikka vielä on matkaa. Myös musta on tullu rohkeempi, vaikken ookkaan se luokan puheliain. Ajattelen kaikkia pikkujuttuja omassa mielessä englanniks tai finglishiksi. Ratsastuksesta, oon ihan totaalisen rakastunu! Mun ”oman” hepan kanssa on nyt löytyny yhteinen sävel, oon vähän pistäny ruotuun yhtä maailman sulosinta ponsua, päästy menemään sänkkärillä, eka harjotus/seurakisa on ens viikolla ja paljon muuta kivaa on tiedossa!

koko tää käytävä vihreelle kyltille täynnä erilaisia limuja
Täällä kaikki on niin halpaa! Esim cokistölkki 50 jenkkisenttiä, eli 0,45€! Hyvä puoli boarding schoolissa on ettei hirveesti rahaa pala, vaa viikonloppusin Starbucksiin (xD) ja johonki safkaan, ellei oo mitään erikoista ohjelmaa. Huono puoli halvoissa hinnoissa  ja hyvässä pakettiverkostossa (ups, fedex etc) että melkein joka viikko joku paketti tulee tänne mulle… On vaan niin helppoa pari klikkausta ja se on siinä! Asiasta viidenteen, mua pelottaa maksaa täällä ku a) näillä ei oo sirukortinlukijoita oikeastaan b) harvemmin kysyvät mitään pin-koodia ja c) varsinki pienemmissä ostoksissa myyjä vaa höylää kortin ja that’s it!!

Ja sitten vielä ruokaan, ku unohdin mainita tossa kouluruokapostauksessa, mulla on niin ikävä kunnon aitoa pihviä! Tottakai ymmärrän ettei se koulussa onnistu mutta ikävä on kova.
Viimenen asia, lupaan sen! Missään asiassa ei lähes täysikäsille ihmisille ei anneta minkään sortin vastuuta (paitsi pyykkää vaattees), en ihmettele miks porukka on nii avutonta tai muuten vaan kujalla. Esim just vaikka läksyjen teossa/opiskelussa.

2 kommenttia: