torstai 26. helmikuuta 2015

IEA kilpailuja* Meillä oli 7.-8. päivä IEA-kilpailut täällä kotona ja hyvin meni! Nää kilpailut oli siis normaalin kauden viimeiset kilpailut ja jotta pääsi alueellisiin finaaleihin tarvittiin 15 pistettä sileän ja over fences luokista molemmista erikseen. Ennen tätä showta mulla oli sileellä 4 pistettä ja o/f 3 pistettä, joten töitä oli tehtävä kvaalatakseni aluefinaaleihin.


Lauantaina esteille sain ”meidän” hevosen, sellasen tankkitamma Connien. Alkufiilikset oli vähän epäileväiset, koska pelkäsin Connien olevan hidas ja sitä kautta paikkojen feilaavan jne jne mutta sain tammulin hyvin laukkaamaan ja rata oli itseasiassa aika hyvä! Yhelle esteelle tulin tosi lähelle mutta tiedostin sen ja menin mukana. Sileellä sain toisen meidän hevosen Maggien, ihan kiva, vähän speedy ja vahva. Sileen luokassa siis mennään vaan askellajit molempiin suuntiin ja pysähdys. Maggie oli menossa paljon ja pysähdyksessä M liikkui mutta ihan jees. Sitten palkintojen jakoon, sileellä 3. sija ja esteillä voitin! Olin kyllä yllättynyt positiivisesti. Lauantaina olin myös High Point Rider, eli eniten pisteitä kerännyt ratsastaja.Sunnuntaina estehepasta olin super innoissani, nimittäin sain oman vakioheppani Jewelin! Arpaonni kerrankin suosi mua. Esteet olivat siis tosi pieniä (2 ft) ja mulla oli aivan liian hauskaa radalla mennä ja oli kyllä tosi hyvä rata, vaikka itse sanonkin. Sileellä sain sitten vähän epäimiellyttävämmän ratsun, nimittäin jonkun random quaterhevosen, joka oli todella pyöreä, niikuin tynnyri mutta aika pieni. Selkään tuntu kauheelta, ihan kuin hevonen vaan juoksi.. Kyseisessä sileen luokassa meidän piti myös pudottaa jalkkarit ja tehdä paljon ilman jalkkareita työskentelyä, myös kevyessä ravissa. Esteillä sitten voitin ja sileellä olin toka! Kvaalasin siten estellä regionalsiin ja sileellä jäi 2 pistettä vajaaks.
Nikki ja mun ja Alidan high point rider ruusukkeet!

21. Päivä oli siis regional finaali, josta joka luokan 4 parasta pääsee zone finaaleihin Arizonaan. Sinne tulee joka alueen top4 ja siellä jokaisen luokan kaks parasta menee kansallisiin finaaleihin Floridaan. Ratsukseni sain koulun Jackin, josta muuten olin nähnyt unta pari päivää etukäteen että saan sen regionalsseihin. Mun luokka oli iso, 19 ratsastajaa kun normaalisti 6-8 joten kyllä vähän kuumotti.. Itse rata meni ihan hyvin ja tiesin mistä olin hyppäämässä, mutta mitä pidemmälle rataa mentiin, sitä enemmän mun satula alko valua vasemmalle ja vikalle esteelle joka oli ravihyppy olin jo ihan killissä, kuulemma kaikki pelkäs et satula menee ympäri ja tipun :D. Vyökin oli ihan kiristetty ja tiukka, jotenkin nii vaa kävi, hups. Sitten palkintojen jakoon, sanottiin neljännen nimi, kolmannen, tokan, joka oli mun joukkuekaveri niin alko jo panikoimaan, sitten voittaja kuulutettiin, numero 294, minä! Huh, olin niin helpottunut. Voitin ruusukkeen lisäks valkosen satulahuovan, kuva tässä postauksessa!

Tämä siis tarkoittaa että ens viikon lopussa nokka kohti Arizonan Phoenixiä ja toivottavasti siellä menestyen! Ja kerrankin pari laadukkaampaa kuvaa, kun jaksoin ottaa kameran kun oli niin kiva ilma.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi! Kuinka paljon sun vaihtovuosi suunnilleen maksaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Perussumma on about normi vaihtarivuoden verran, 9000€ + koulun hinta, joka vaihtelee paljon riippuen itsestä ja vanhempien varallisuudesta. Valitettavasti hirmusesti enempää en suoraan kommenttiboksiin voi kirjotella vanhempien ja koulun toiveesta jne mutta jos oot kiinnostunu tarkemmin yms laita sähköpostia mulle, johku97@gmail.com :)

      Poista