torstai 7. elokuuta 2014

Hakuprosessi

Olin pyöritellyt vaihtoon lähtöä mielessäni jo vaikka kuinka pitkään, välillä olin super innoissani ja väillä itkin silmät päästäni etten halua lähteä (vaikkei mitään konkreettista oltut tehty), mutta viime maaliskussa kun kaverini kanssa keskusteltiin tästä asiasta näin sopivasti viime hetkillä niin päätin että lähden.

10.1.2013 Laitoin UPille (tässä tapauksessa Universal Players, ei UP Education) mailia että onko edes mahdollista lähteä ratsastus harrastuksena vaihtoon ja tuli myöntävä vastaus ja totesin että katsellaan uudestaan lähempänä 2014 syksyä.

19.3.2014 Keskiviikkona illalla sängyssä makaessani Laitoin uudestaan viestiä UPille, että onko vielä mahdollista vaikka vähän mattimyöhänen olen.

20.3. Päivitin ahkerasti koko koulupäiväm sähköpostia ja joskus sitten huomasin vastauksen joka alkoi joenkin näin "Hei Johanna, soittelinkin jo tästä asiasta isällesi...". En voi sanoin kuvailla kuinka mua jollain tavalla nolotti tämä, koska en ollut asiasta sanonut vanhemmille mitään, ja aikasemmilla kerroilla sanoin olevani varma etten lähde niin voin vain kuvitella kuinka hölmistynyt isi oli ollut puhelimeen vastatessaan!

26.3. Keskiviikkona, päivä ennen kuin koeviikko alkoi UPin Mikko tuli käymään meillä ja hän kertoi tämän tyyppisestä vaihdosta ja yleisesti keskusteltiin näistä asioista.

28.3. Skannattiin sellainen pieni ja yleinen ilmottautumislomake, jossa kyseltiin perustietoja ja parilla lauseella kirjotettiin miksi haluaa vaihtoon yms. Samana päivänä maksettiin varausmaksu.

1.4. Tais tulla hakupaketti perille (keskelle koeviikkoa...). Piti tehdä videota, ottaa kuvia, viedä matikan ja enkunopelle + opolle lappuja. Kirjeitä piti kirjottaa. Ja kehua itseä paljon! Vähän vaikeaa normisuomalaiselle. Oikeesti näitä papereita oli ihan tosi paljon ja sainkin viimeisetkin jutut lähetettyä 8.4.

11.4. Tuli UPilta viesti, jossa oli neljä eri kouluvaihtoehtoa. (tämä toimii siis niin että UPin hlökunta etsii kriteereiden mukaan kouluja, joista kivoimpiin on Skype-haastattelut/mistä kouluista ollaan kiinnostuneita, otetaan suhun yhteyttä, he tekevevät sitten tarjouksen ja jokin niistä sitten hyväkystään) Näistä neljestä kaksi oli tyttökouluja, 2x Virginia, yks Nykistä pohjoseen pari tuntia ja tämä Coloradon vaihtoehto. Tutkittiin niitä viikonloppu.

13.4. Oli TOEFL junior -kielitesti Tampereella. Se on lyhyempi ja helpompaa tekstiä kuin normaali TOEFL. Myöskään esseetä ei tartte kirjottaa tai puhua kellekkään, vain sellasta ylppärimonivalintaa, eli väritä pallo. Meni muuten ihan kivasti, erityisen ilonen oon että sain kuullunymmärtämisestä täydet!!

mun vaihtokansio, jossa on kaikki paperit yms
15.4. Oli sitten tänne Coloradon kouluun noin 30 minuutin Skype-haastattelu. Sieltä päästä haastatteli mukava mies joka kysyi yleisiä kysymyksiä, jotain vähän erikoisempia (Mm. kenen kolmen kuolleen tai elävän henkiön kanssa menisit syömään...) ja keskusteltiin hetki jopa ranskaakin!

16.4. Mulla oli toiseen tyttökouluun haastattelu, aika samanlainen kuin edellinenkin, ei mitään erikoista. Meni tosin paljon luontevammin kuin eka, kun tiesi mitä on vastassa, ainakin suurinpiirtein. Tän haastattelun jälkeen vaan alettiin odottamaan viestiä kouluista (kahteen muuten koulun kanssa ei jatkettu eteenpäin) mitä he tarjoavat.

23.4. Olin ihan normisti kotona ja datailin, kun UPilta soitettiin, ja kerrottiin uutiset kouluista! Olin niin innoissani!! Molemmista tuli ok tarjoukset ja meille annettiin seuraavaan päivään aikaa miettiä, tosin olin jo aika varma että valitsen Coloradon. Virginia jäi sen takia, että se on tyttökoulu ja Coloradon koulu vaikutti tosi rennolta tunnemaltaan. Virginiassakin oli paljon paljon hyvää (haha, mm se että osa ratsastajaista meni 2-3kk Floridaan talvikaudella treenaamaan!) ja olis ollu hienoa nähdä ja kokea sellaset klassiset tiilitarakennukset.

Sitten hetkeen ei ollutkaan mitään "mainittavaa", toki paperijuttuja yms mutta ketään ei nyt kiinnosta ne joten mennään toukokuuhun.

25.5. Oli sitten Tampereella valmentautumistilaisuus, joka kesti koko päivän + tapasin muita saman järjestön kautta lähteviä nuoria. Käytiin paljon asioita ja erilaisia tilanteita ja sääntöjä. Oli hyödyllinen ja mukava tapahtuma, mukaan saatiin myös vino pino papereita (+muistitikku) ja ohjeita mm. viisumin hakuun.

2.6. Mulla oli koulun aine/lukujärjestysvastaavan tms kanssa Skype-keskustelu ens vuoden aineista ja vähän käytiin läpi mitä osaan mm matikassa, ja teinkin parin päivän aikana Algebra II kokeen jotta he osaisivat määrittää mulle sopivan matikan kurssin (tästä lisää myöhemmin).
 Samana päivänä mulla oli eka lääkärin käynti jossa täyteltiin taas lappuja, otettiin mm. keuhkokuva (tuberkuloosia varten) ja katottiin rokotteet mitä tarttee.

5.6. Kävin taas lääkärillä ja sain meningokokkia vastaan rokotteen, sekä A-hepatiitin vikan osan ja B:n ekan osan (toinen pitää laittaa vielä ennen matkaa ja matkan jälkeen kolmas).  Ja todettiin myös ettei mulla ole tuberkuloosia, what a suprise.

3.7. Oli viisumihaastattelu ja viisumikin on tullut mutta tästä vielä postausta myöhemmin.

15.7. Kävin ottamassa toisen osan B-hepatiitista.

10.8. Lähdetään vanhempien kanssa kohti Nykiä (<3) ja sitten 14.8. Pitäis olla koulussa!

Näitä postauksia tulee nyt tälleen putkeen näin paljon että ennen lähtöä saa nää "esitiedot" kirjoitettua ylös.

4 kommenttia:

 1. Moii!:)

  Sulle on tulossa aika erinlainen vaihtovuosi kun monelle muulle!:)
  Kuinka paljon vuotesi maksaa, kun kerran menet yksityiseen kouluun ja muutenkin noin erinlainen?:)

  Pidä hauska ja kokemus rikas vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ihan jokainen vaihari tällästä juttua tuu kokemaan!

   En halua (enkä saa) hirveän tarkasti kertoa hinnoista, mutta kalliimpaa on kuin "nomaali"vaihtovuosi, hinta voi vaihdella paljon, se riippuu just esimerkiksi siitä minkä suuruisen stipendin oppilas saa ja paljon se koulu maksaa jne. Suomalaiset tosin saa aika hyvin stipendejä kun täältä ei lähde niin paljon oppilaita kuin vaikka Kiinasta. :)

   Poista
 2. Vitsi miten siistin kuulosta, jään kyllä seuraaman tätä sitten kun lähdet vaihtoon :)

  VastaaPoista